Lyhytaikainen yrityslaina

4 min luku

Lyhytaikaisen yrityslainan hyödyt

Lyhytaikainen yrityslaina voi tarjota yrityksille nopean ja joustavan rahoitusratkaisun. Tämäntyyppinen laina on erityisen hyödyllinen, kun yritys tarvitsee rahoitusta lyhytaikaiseen tarpeeseen, kuten kausiluonteisiin hankintoihin tai väliaikaisiin kassavirtaongelmiin.

 • Nopea saatavuus: Voit saada lainan nopeasti ilman monimutkaista hakuprosessia.
 • Joustavuus: Lyhytaikainen laina sopii hyvin yrityksille, jotka tarvitsevat rahoitusta lyhyeksi ajaksi.
 • Vakuudettomuus: Usein joustava yrityslaina voidaan myöntää ilman vakuuksia, mikä tekee siitä helpon ja nopean ratkaisun.

Lainan hakuprosessi

Lyhytaikaisen yrityslainan hakeminen on yksinkertainen prosessi. Voit hakea lainaa verkossa täyttämällä hakemuksen yrityksesi tiedoilla ja tarvittavilla liitteillä. Hakuprosessi on nopea ja voit saada päätöksen jopa samana päivänä.

 1. Hakemuksen täyttäminen: Täytä lainahakemus yrityksesi tiedoilla.
 2. Tarvittavat liitteet: Toimita tarvittavat liitteet, kuten tilinpäätös ja verotustiedot.
 3. Päätös: Saat lainapäätöksen nopeasti, usein saman päivän aikana.

Ehdot ja vaatimukset

Lyhytaikaisen yrityslainan ehdot ja vaatimukset voivat vaihdella lainanantajasta riippuen. Yleensä vaaditaan, että yrityksellä on vakaa taloudellinen tilanne ja että se pystyy maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa. Monet lainat ovat vakuudettomia, mutta jotkut lainanantajat voivat vaatia vakuuksia.

 • Vakaa taloudellinen tilanne: Yrityksen tulee osoittaa vakaa taloudellinen tilanne.
 • Maksukyky: Yrityksen tulee pystyä maksamaan laina takaisin sovitussa ajassa.
 • Vakuudet: Joissain tapauksissa lainanantaja voi vaatia vakuuksia.

Lyhytaikaisen yrityslainan kustannukset

Lyhytaikaisen yrityslainan kustannukset koostuvat pääasiassa korosta ja mahdollisista lainanhoitomaksuista. Korko voi vaihdella lainanantajasta ja lainan määrästä riippuen. On tärkeää vertailla eri lainanantajien tarjouksia, jotta löydät edullisimman vaihtoehdon yrityksellesi. Voit kilpailuttaa yrityslainat ja säästää kustannuksissa.

Parhaat käyttökohteet lyhytaikaiselle yrityslainalle

Lyhytaikainen yrityslaina sopii erityisesti tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeaa rahoitusta lyhyeksi ajaksi. Esimerkiksi kausiluonteiset hankinnat, väliaikaiset kassavirtaongelmat tai kiireelliset investoinnit ovat tilanteita, joissa lyhytaikainen laina voi olla hyvä ratkaisu.

 • Kausiluonteiset hankinnat: Yritykset, jotka toimivat kausiluonteisesti, voivat hyötyä lyhytaikaisesta lainasta.
 • Kassavirtaongelmat: Väliaikaiset kassavirtaongelmat voidaan ratkaista nopeasti lyhytaikaisen lainan avulla.
 • Kiireelliset investoinnit: Jos yritys tarvitsee rahoitusta esimerkiksi uuden kaluston hankintaan, lyhytaikainen laina voi olla hyvä vaihtoehto. Tutustu myös yrityslainaan hankintoihin.
 • Auto firman vai yrittäjän nimiin: Jos tarvitset rahoitusta auton hankintaan, voit harkita, onko auto parempi hankkia firman vai yrittäjän nimiin. Lisätietoja löydät tästä.
 • Kuljetusalan yritykset: Lyhytaikainen yrityslaina voi olla hyödyllinen myös kuljetusalan yrityksille. Lue lisää kuljetusalan yrityksille suunnatuista lainoista.

Usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat lyhytaikaisen yrityslainan vaatimukset ja edellytykset?

Lyhytaikaisen yrityslainan saamiseksi yrityksellä tulee olla selkeä liiketoimintasuunnitelma ja riittävät kassavirrat lainan takaisinmaksuun. Yrityksen tulee olla rekisteröity Suomeen ja sillä tulee olla voimassa oleva Y-tunnus. Luotonantajat tarkistavat myös yrityksen ja sen omistajien luottotiedot. Usein vaaditaan myös vakuuksia tai henkilötakaus lainan turvaamiseksi. Joissakin tapauksissa yritys voi joutua esittämään tilinpäätöstiedot ja muuta taloudellista dokumentaatiota.

Kuinka nopeasti lyhytaikainen yrityslaina voidaan myöntää ja siirtää tilille?

Lyhytaikainen yrityslaina voidaan myöntää ja siirtää tilille parhaimmillaan jopa saman päivän aikana, jos kaikki tarvittavat tiedot ja asiakirjat ovat kunnossa ja lainapäätös saadaan nopeasti. Usein prosessi kestää kuitenkin 1-3 arkipäivää.

Mitä tietoja tarvitsen lyhytaikaisen yrityslainan hakemiseen?

Lyhytaikaisen yrityslainan hakemiseen tarvitset yleensä seuraavat tiedot ja asiakirjat:1. Yrityksen perustiedot kuten nimi, y-tunnus ja yhteystiedot.2. Yrityksen tilinpäätöstiedot, kuten tuloslaskelma ja tase.3. Tiedot liikevaihdosta ja kannattavuudesta.4. Lainattava summa ja suunniteltu takaisinmaksuaika.5. Selvitys lainan käyttötarkoituksesta.6. Yrityksen pankkitilitiedot.7. Mahdolliset vakuudet ja takaukset.8. Tiedot yrityksen omistajista ja heidän taloudellisesta tilanteestaan.Näillä tiedoilla voit tehdä hakemuksen nopeasti ja sujuvasti.

Mitkä ovat lyhytaikaisen yrityslainan yleiset kustannukset ja korot?

Lyhytaikaisen yrityslainan yleiset kustannukset ja korot vaihtelevat lainanantajan, lainasumman ja takaisinmaksuajan mukaan. Tyypillisesti lyhytaikaisen yrityslainan korot ovat korkeammat kuin pitkäaikaisissa lainoissa, koska laina-aika on lyhyempi ja riskit suuremmat. Korko voi olla joko kiinteä tai muuttuva. Lisäksi lainasta saatetaan periä järjestelypalkkioita, tilinhoitomaksuja ja muita kuluja. Keskimääräinen korko lyhytaikaiselle yrityslainalle voi olla 5-20 % vuositasolla, mutta tarkka korko määräytyy yrityksen taloudellisen tilanteen ja luottoluokituksen perusteella.

Jaa tämä artikkeli
Kerro kokemuksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *