Rahalaitos Yrityslaina

Rahalaitos tarjoaa kilpailuttaa yrityksen lainatarjoukset aina 8 000 000€ asti

18 min luku
Arvostelu
Rahalaitos Yrityslaina
1000€ - 8000000€
1kk - 48kk
(0/5)
Tyyppi
Yrityslaina
Vaaditut tulot
Korko
Tapauskohtainen%
Tulojen tarkistus
Puhelinnumero
09 2311 3670
Kuinka nopeasti
1-4 vrk
Sähköposti
asiakaspalvelu@rahalaitos.fi
Y-tunnus
2521965-8

Johdanto

Rahalaitos on suomalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa monipuolisia rahoituspalveluita sekä yksityisille kuluttajille että yrityksille. Tässä osiossa keskitymme erityisesti Rahalaitoksen tarjoamiin yrityslainoihin, niiden ominaisuuksiin ja ehtoihin sekä siihen, miten ne voivat auttaa yrityksiä kasvamaan ja kehittymään.

Rahalaitoksen tausta ja toiminta

Rahalaitos on perustettu vuonna 2011, ja se on saavuttanut vankan aseman Suomen rahoitusmarkkinoilla. Yrityksen tavoitteena on tarjota asiakkailleen helppoja, nopeita ja joustavia rahoitusratkaisuja, jotka vastaavat heidän yksilöllisiin tarpeisiin. Asiakaskuntaan kuuluu niin pieniä ja keskisuuria yrityksiä kuin suurempiakin organisaatioita, joiden toimialat vaihtelevat palvelualasta teollisuuteen. Löydät heiltä lainaa:

Yrityslainojen merkitys liiketoiminnan kehittämisessä

Yrityslainat ovat tärkeä osa monen yrityksen rahoitusrakennetta, ja niitä voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin. Ne voivat esimerkiksi auttaa yritystä rahoittamaan investointeja, kuten laitehankintoja tai kiinteistöjä, tai toimia puskurina kassavirran vaihteluiden aikana. Yrityslainojen avulla yritykset voivat myös tasapainottaa muita rahoituslähteitä, kuten omistajien sijoituksia tai julkista tukea.

Rahalaitoksen yrityslainan ominaisuudet

Rahalaitos tarjoaa yrityksille lainoja, joiden suuruus vaihtelee 2000 eurosta aina 50 000 euroon asti. Lainan takaisinmaksuaika voi olla joustava, ja se määritetään yhdessä yrityksen kanssa sovittaessa. Rahalaitoksen yrityslaina on vakuudeton, mikä tarkoittaa, että lainan saamiseksi ei vaadita kiinteää omaisuutta tai henkilötakausta.

Yrityslainan korko määräytyy yksilöllisesti yrityksen luottokelpoisuuden ja taloudellisen tilanteen perusteella. Rahalaitos käyttää riskipohjaista hinnoittelua, joka tarkoittaa, että alhaisemman riskin yritykset saavat edullisempaa lainaa kuin korkeamman riskin yritykset. Korko koostuu viitekorosta sekä lainan marginaalista, joka on yrityskohtainen lisäkorko.

Yrityslainan hakeminen Rahalaitokselta

Rahalaitoksen yrityslainaa voi hakea helposti ja nopeasti verkossa. Hakuprosessi on suunniteltu siten, että se vie mahdollisimman vähän aikaa ja vaivaa yritykseltä. Lainahakemus täytetään Rahalaitoksen verkkosivuilla, minkä jälkeen hakemus käsitellään ja yritykselle ilmoitetaan lainapäätöksestä sähköpostitse tai puhelimitse. Myönteisen päätöksen saaneille yrityksille rahat maksetaan tilille yleensä 1-3 arkipäivän kuluessa.

Rahoituspalvelut

Rahalaitoksen tarjoamat yrityslainat on suunniteltu erityisesti pk-yrityksille, jotka tarvitsevat joustavaa ja nopeaa rahoitusta kattaakseen esimerkiksi investointeja, käyttöpääomatarpeita, yrityskauppaa tai muita liiketoiminnan kehittämiseksi tarkoitettuja menoja. Tässä osiossa käymme läpi Rahalaitoksen yrityslainoihin liittyvät palvelut, lainatyypit, ehdot ja hakuprosessin.

Lainatyypit

Rahalaitos tarjoaa useita erilaisia lainavaihtoehtoja yrityksille. Yleisimpiä Rahalaitoksen myöntämiä yrityslainoja ovat:

 • Yrityslaina: Yleiskäyttöinen laina, joka voidaan käyttää mihin tahansa liiketoiminnan kehittämiseen liittyviin tarkoituksiin, kuten investointeihin, laajentumiseen tai käyttöpääoman tarpeisiin.
 • Limiitti: Joustava luottoraja, jonka puitteissa yritys voi nostaa rahaa tarpeensa mukaan. Limiitti toimii tehokkaana turvana yllättäviin kuluihin tai tilapäisiin rahoitustarpeisiin.
 • Factoring: Laskusaatavien rahoituspalvelu, jossa yritys myy saataviaan Rahalaitokselle ja saa näin nopeasti käteistä rahaa esimerkiksi kassavirran parantamiseksi.
 • Leasing: Erilaisiin yrityksen tarvitsemiin koneisiin, laitteisiin tai ajoneuvoihin liittyvä rahoitusmuoto. Leasing-palvelun avulla yritys voi hankkia tarvitsemansa kaluston ilman suurta alkupääoman tarvetta.

Ehdot

Rahalaitoksen yrityslainoihin liittyvät ehdot vaihtelevat hieman lainatyypistä riippuen, mutta yleisesti ottaen ne sisältävät seuraavia elementtejä:

 • Laina-aika: Yrityslainojen laina-ajat voivat vaihdella tyypillisesti 1–10 vuoden välillä. Lyhyemmät laina-ajat sopivat hyvin esimerkiksi tilapäiseen rahoitustarpeeseen, kun taas pidemmät laina-ajat soveltuvat paremmin investointeihin ja laajentumiseen.
 • Korko: Rahalaitoksen yrityslainojen korot määräytyvät yksilöllisesti yrityksen taloudellisen tilanteen, lainasumman ja laina-ajan perusteella. Korko voi olla kiinteä tai vaihtuva esimerkiksi euriborin mukaan.
 • Maksuerät: Yrityslainojen takaisinmaksu tapahtuu yleensä kuukausittain tasaerissä, mutta joissain tapauksissa on mahdollista sopia myös joustavammista maksueristä, kuten kausiluonteisia eriä tai lyhennysvapaita jaksoja.
 • Vakuudet ja takaajat: Rahalaitos vaatii usein yrityslainoille vakuuksia tai henkilötakauksia, mutta on myös mahdollista saada vakuudeton laina. Vakuuksien arvo ja takaajien määrä riippuvat muun muassa lainasummasta ja yrityksen taloudellisesta tilanteesta.

Kun harkitset Rahalaitoksen yrityslainaa, on hyvä tutustua tarkemmin eri lainavaihtoehtoihin ja niiden ehtoihin, jotta löydät yrityksellesi sopivimman rahoitusmuodon. Hakuprosessiin liittyen voit lukea lisää seuraavasta osiosta.

Hakuprosessi

Rahalaitos yrityslainan hakuprosessi on suunniteltu olemaan nopea, helppo ja joustava, jotta yritykset voivat saada rahoituksen tarpeisiinsa mahdollisimman tehokkaasti. Tässä osiossa käydään läpi yksityiskohtaisesti Rahalaitoksen lainahakemuksen tekemiseen liittyvät vaiheet, asiakaspalvelun rooli prosessin aikana ja mitä hakijan tulee ottaa huomioon ennen lainahakemuksen täyttämistä.

Lainahakemuksen tekeminen

Lainahakemuksen tekeminen alkaa Rahalaitoksen verkkosivustolla, jossa hakijan tulee täyttää yrityslainaa koskeva lomake. Lomakkeessa kysytään muun muassa seuraavia tietoja:

 • Yrityksen tiedot: Yrityksen nimi, y-tunnus, osoite ja toimiala.
 • Lainasumma ja -aika: Kuinka paljon rahoitusta yritys hakee ja kuinka pitkän maksuajan se toivoo lainalleen.
 • Yrityksen taloustiedot: Viimeisimmät tilinpäätöstiedot, joista ilmenee yrityksen liikevaihto, tulos ja velkaantumisaste.
 • Yhteyshenkilön tiedot: Yrityksen edustajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen Rahalaitos käsittelee hakemuksen ja välittää sen eteenpäin useille rahoitusyhtiöille, jotka arvioivat hakijan luottokelpoisuutta ja tekevät tarjouksia lainasta. Hakija saa tarjoukset sähköpostitse, jonka jälkeen hän voi vertailla niitä ja valita itselleen sopivimman vaihtoehdon.

Asiakaspalvelu

Rahalaitoksen asiakaspalvelu on tärkeä osa yrityslainan hakuprosessia. Asiakaspalvelun tehtävänä on auttaa hakijoita kaikissa lainaa koskevissa kysymyksissä sekä ohjata heidät oikeiden tietojen löytämiseen ja dokumenttien toimittamiseen. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai verkkosivuston kautta lähetettävällä viestillä. Rahalaitoksen asiakaspalvelu pyrkii vastaamaan kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti.

Mitä hakijan tulee ottaa huomioon ennen lainahakemuksen täyttämistä?

Ennen lainahakemuksen täyttämistä on tärkeää, että hakija varmistaa yrityksensä taloudellisen tilanteen olevan kunnossa ja sen pystyvän täyttämään lainantarjoajien asettamat vaatimukset luottokelpoisuuden suhteen. Hakijan kannattaa myös miettiä realistisesti, kuinka paljon rahoitusta yritys tarvitsee ja millaisella maksuajalla laina on mahdollista maksaa takaisin.

On suositeltavaa, että hakija tutustuu eri rahoitusvaihtoehtoihin ja niiden ehtoihin ennen hakemuksen tekemistä, jotta hän voi valita itselleen sopivimman ratkaisun. Lisäksi hakijan on hyvä olla valmis toimittamaan pyydetyt dokumentit, kuten tilinpäätöstiedot ja vakuudet tai takaajat, mikäli ne vaaditaan lainan saamiseksi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Rahalaitoksen yrityslainan hakuprosessi on suunniteltu olemaan nopea ja helppo tapa hakea rahoitusta yritystoimintaan. Hakijan tulee kuitenkin olla valmis selvittämään yrityksensä taloudellinen tilanne ja täyttämään lainantarjoajien vaatimukset ennen hakemuksen tekemistä.

Kustannukset

Rahalaitos yrityslaina on rahoitusratkaisu, joka tarjoaa yrityksille mahdollisuuden saada lainaa erilaisten investointien, käyttöpääoman ja muiden liiketoiminnan tarpeiden rahoittamiseen. Tässä osiossa käsittelemme tarkemmin Rahalaitoksen yrityslainaan liittyviä kustannuksia, kuten korkoa ja mahdollisia lisäkuluja. On tärkeää ymmärtää nämä kustannukset, jotta voit tehdä perustellun päätöksen siitä, onko Rahalaitoksen yrityslaina sopiva ratkaisu sinun yrityksellesi.

Korko

Rahalaitoksen yrityslainan korko voi vaihdella riippuen monista tekijöistä, kuten lainan määrästä, takaisinmaksuajasta ja yrityksen luottokelpoisuudesta. Yleensä korko muodostuu viitekorosta sekä marginaalista. Viitekorko on pankkien keskenään sopima lainojen peruskorko, joka voi olla esimerkiksi Euribor tai Prime-korko. Marginaali puolestaan on lisättävä korko, jonka pankki ottaa riskin ja kustannusten kattamiseksi.

Tarkkaa korkoa ei voida ilmoittaa etukäteen, sillä se määritellään yksilöllisesti hakijan taloudellisen tilanteen ja lainanhakuprosessin aikana. Yleensä Rahalaitoksen yrityslainojen korot ovat kilpailukykyisiä markkinoiden muihin tarjouksiin verrattuna, mutta on aina suositeltavaa vertailla eri vaihtoehtoja ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Mahdolliset lisäkulut

Rahalaitoksen yrityslainaan voi liittyä myös muita kustannuksia korkojen lisäksi. Nämä lisäkulut saattavat olla esimerkiksi:

 • Järjestelypalkkio: Järjestelypalkkio on kertaluonteinen maksu, joka peritään lainan myöntämisen yhteydessä. Sen tarkoituksena on kattaa lainanhakuprosessiin liittyvät kustannukset, kuten luottokelpoisuuden arviointi ja sopimusasiakirjojen valmistelu. Järjestelypalkkion suuruus voi vaihdella, ja se määritellään yleensä prosenttiosuutena lainan määrästä.
 • Tilinhoitomaksu: Tilinhoitomaksu on kuukausittainen maksu, joka peritään lainan takaisinmaksuajan ajan. Se kattaa lainan hallinnointiin liittyvät kustannukset, kuten laskutuksen ja maksujen seurannan.
 • Varainsiirtovero: Varainsiirtovero on vero, joka peritään yrityslainasta silloin, kun lainalla hankittavan omaisuuden arvo ylittää tietyn rajan. Veron suuruus määräytyy lainan määrän ja hankittavan omaisuuden perusteella.
 • Ennenaikaisen takaisinmaksun kulu: Jos yritys päättää maksaa lainan pois ennen sovittua takaisinmaksuaikaa, siitä voi aiheutua ennenaikaisen takaisinmaksun kuluja. Nämä kulut voivat vaihdella riippuen jäljellä olevasta laina-ajasta ja mahdollisista muista sopimusehdoista.

Lainaan liittyvien kustannusten selvittäminen etukäteen on tärkeää, jotta voit suunnitella yrityksesi taloutta ja varmistaa, että pystyt hoitamaan lainasta aiheutuvat velvoitteet ajallaan. Muistathan kuitenkin, että tässä esitetty tieto ei ole tyhjentävä eikä välttämättä koske kaikkia Rahalaitoksen myöntämiä yrityslainoja. Lopulliset kustannukset ja ehdot riippuvat aina yksilöllisestä lainatarjouksesta.

Vaatimukset

Rahalaitos yrityslaina on suunniteltu erilaisten yritysten rahoitustarpeisiin, mutta ennen lainan myöntämistä hakijan tulee täyttää tietyt vaatimukset. Tässä osiossa käymme läpi nämä vaatimukset, kuten luottokelpoisuus, vakuudet ja takaajat, jotta voit arvioida mahdollisuutesi saada yrityslainaa Rahalaitokselta.

Luottokelpoisuus

Ensimmäinen ja tärkein vaatimus on luottokelpoisuus. Rahalaitos haluaa varmistaa, että yritykselläsi on kyky hoitaa lainanlyhennykset ja korot ajallaan. Tätä varten Rahalaitos arvioi muun muassa yrityksesi taloudellista tilannetta ja maksuhistoriaa.

Yleisesti ottaen, hyvä luottokelpoisuus edellyttää seuraavia asioita:

 • Maksuhistoria: Yritykselläsi ei tulisi olla merkittäviä maksuhäiriöitä tai muita maksuongelmia.
 • Taloudellinen vakaus: Yrityksesi tulisi olla kannattava ja sillä tulisi olla riittävät kassavirrat, jotka osoittavat kyvyn maksaa laina takaisin.
 • Yrityksen ikä: Yleensä Rahalaitos suosii yrityksiä, jotka ovat olleet toiminnassa vähintään muutaman vuoden ja joilla on vakiintunut liiketoiminta.

Vakuudet ja takaajat

Rahalaitoksen yrityslainoissa on usein mukana vakuusvaatimus. Vakuudella tarkoitetaan omaisuutta tai muita arvokkaita resursseja, joita voidaan käyttää lainan turvaamiseen. Jos yritys ei pysty maksamaan lainaa takaisin, Rahalaitos voi ottaa haltuunsa vakuuden ja myydä sen saadakseen takaisin lainapääoman.

Yleisiä vakuuksia ovat esimerkiksi:

 • Kiinteistöt, kuten toimitilat tai maa-alueet
 • Koneet, laitteet ja kalusto
 • Varastot ja valmiit tuotteet
 • Saatavat tai sopimukset

Mikäli yritykselläsi ei ole riittäviä vakuuksia tai haluatte hakea vakuudetonta lainaa, voitte harkita takaajan käyttämistä. Takaaja on henkilö tai yritys, joka sitoutuu maksamaan lainan takaisin, jos alkuperäinen velallinen ei pysty hoitamaan velvoitteitaan. Takaajan tulee olla luottokelpoinen ja täyttää Rahalaitoksen asettamat kriteerit.

Johtopäätös

Rahalaitoksen yrityslaina on joustava rahoitusvaihtoehto yrityksille, mutta sen saamiseksi hakijan tulee täyttää tietyt vaatimukset. Ennen kuin haet lainaa, kannattaa varmistaa, että yrityksesi on luottokelpoinen, sillä se on keskeinen tekijä lainapäätöksessä. Lisäksi sinun tulisi olla valmis tarjoamaan vakuuksia tai hankkimaan takaaja, mikäli Rahalaitos sitä edellyttää.

Asiakaskokemukset

Rahalaitos yrityslaina on suunnattu erityisesti yrityksille ja yrittäjille, joten sen asiakaskokemusten tarkastelu auttaa potentiaalisia hakijoita ymmärtämään paremmin palvelun toimivuutta ja luotettavuutta heidän näkökulmastaan. Tässä osiossa käydään läpi erilaisia kokemuksia, joita Rahalaitoksen yrityslainaa hyödyntäneillä asiakkailla on ollut.

Tyytyväisyys palveluihin

Yrityslainojen hakijoiden tyytyväisyys Rahalaitoksen tarjoamiin palveluihin on keskeinen tekijä, joka vaikuttaa siihen, miten potentiaaliset uudet asiakkaat suhtautuvat palveluun. Monet Rahalaitoksen yrityslainaa käyttäneet asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä nopeaan ja selkeään hakuprosessiin sekä reaaliaikaiseen lainatarjousten vertailuun. Asiakkaat ovat arvostaneet mahdollisuutta saada kilpailukykyisiä ja edullisia lainatarjouksia useilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta yhden hakemuksen avulla.

Luotettavuus

Rahalaitoksen yrityslainan luotettavuus on toinen keskeinen tekijä asiakaskokemuksen kannalta. Asiakkaiden kokemusten perusteella Rahalaitos on osoittautunut luotettavaksi kumppaniksi yrityslainojen hakemisessa. Palvelu on toiminut moitteettomasti ja asiakkaat ovat saaneet lainatarjoukset sovitussa ajassa. Asiakkaiden tietoturva ja yksityisyys on huomioitu asianmukaisesti, eikä henkilö- tai yritystietoja ole käytetty väärin.

Asiakaspalvelu

Rahalaitoksen asiakaspalvelun laatu vaikuttaa myös asiakaskokemukseen. Yrityslainaa hakevat asiakkaat ovat usein arvostaneet nopeaa, asiantuntevaa ja ystävällistä asiakaspalvelua, jonka Rahalaitos on tarjonnut. Asiakaspalvelijat ovat auttaneet hakijoita löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun heidän rahoitustarpeisiinsa ja vastanneet kaikkiin esitettyihin kysymyksiin ammattimaisesti.

Yhteenveto asiakaskokemuksista

Yleisesti ottaen Rahalaitoksen yrityslainaa käyttäneiden asiakkaiden kokemukset ovat olleet positiivisia. Tyytyväisyys palveluihin, luotettavuus ja asiantunteva asiakaspalvelu ovat olleet keskeisiä tekijöitä, jotka ovat vaikuttaneet asiakkaiden mielipiteisiin Rahalaitoksesta. Nämä kokemukset antavat hyvän kuvan siitä, mitä yrityslainaa hakeva voi odottaa Rahalaitoksen palvelusta.

Yhteenveto: Rahalaitos yrityslaina

Rahalaitos yrityslaina on rahoituspalvelu, joka tarjoaa erilaisia rahoitusvaihtoehtoja yrityksille ja yrittäjille. Tässä osiossa käymme läpi palvelun vahvuudet ja heikkoudet, kenelle se sopii parhaiten ja annamme suosituksia siitä, kuinka hyödyntää tämän yrityslainapalvelun tarjoamia mahdollisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla.

Vahvuudet ja heikkoudet

Vahvuudet:

 • Rahalaitoksen yrityslaina tarjoaa monipuolisen valikoiman lainatyyppejä, joiden ansiosta yritykset voivat löytää juuri itselleen sopivan rahoitusratkaisun.
 • Palvelun hakuprosessi on helppo ja nopea, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon kiireellistä rahoitusta tarvitseville yrityksille.
 • Asiakaspalvelu on laadukasta ja ammattitaitoista, mikä auttaa asiakkaita saamaan vastaukset kysymyksiinsä ja ohjausta hakuprosessin aikana.

Heikkoudet:

 • Kustannukset voivat olla korkeammat kuin perinteisissä pankkilainoissa, mikä voi olla huomionarvoinen seikka erityisesti hintatietoisille yrityksille.
 • Rahalaitoksen yrityslaina ei välttämättä sovellu kaikille yrityksille, sillä se edellyttää tietyt luottokelpoisuusvaatimukset täytettäväksi. Tämän vuoksi palvelu ei välttämättä ole sopiva vaihtoehto esimerkiksi aloittaville yrittäjille tai heikon taloudellisen tilanteen yrityksille.

Kenelle Rahalaitos yrityslaina sopii?

Rahalaitoksen yrityslaina sopii erityisesti niille yrityksille, jotka etsivät joustavaa ja nopeaa rahoitusvaihtoehtoa. Se on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun yritys tarvitsee lisärahoitusta investointeihin, kasvun tukemiseen tai kassavirran hallintaan. Palvelu sopii myös hyvin sellaisille yrityksille, jotka arvostavat helppokäyttöisiä ja nopeita hakuprosesseja sekä asiantuntevaa asiakaspalvelua.

Sen sijaan Rahalaitoksen yrityslaina ei välttämättä ole paras vaihtoehto yrityksille, jotka hakevat edullisinta mahdollista rahoitusta tai niille, joiden luottokelpoisuus ei täytä palvelun asettamia vaatimuksia. Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa tutustua muihin rahoitusmahdollisuuksiin ja vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti.

Suositukset

Jotta voit hyödyntää Rahalaitoksen yrityslainapalvelun tarjoamat mahdollisuudet parhaalla mahdollisella tavalla, suosittelemme seuraavia toimenpiteitä:

 1. Tutustu huolellisesti eri lainatyyppeihin ja ehtoihin, jotta voit valita itsellesi sopivimman rahoitusvaihtoehdon.
 2. Vertaile kustannuksia muihin markkinoilla oleviin rahoituspalveluihin ja varmista, että Rahalaitos yrityslaina on kilpailukykyinen vaihtoehto juuri sinun yrityksellesi.
 3. Varmista, että yrityksesi täyttää palvelun asettamat luottokelpoisuusvaatimukset ennen hakemuksen tekemistä.
 4. Harkitse mahdollisten vakuuksien tai takaajien käyttämistä lainan saamisen todennäköisyyden parantamiseksi ja kustannusten alentamiseksi.
 5. Käytä hyväksesi Rahalaitoksen asiantuntevaa asiakaspalvelua hakuprosessin aikana ja pyydä apua tarvittaessa.

Rahalaitos yrityslaina voi olla erinomainen rahoitusvaihtoehto monille yrityksille, kunhan huomioon otetaan sekä palvelun vahvuudet että heikkoudet. Tutustumalla huolellisesti eri vaihtoehtoihin ja vertailemalla niitä keskenään voit varmistaa, että valitset juuri itsellesi ja yrityksellesi parhaiten sopivan rahoitusratkaisun.

1. Millainen on Rahalaitoksen tarjoama yrityslaina?

Rahalaitos tarjoaa yrityslainaa, joka on suunniteltu erityisesti yrityksille ja niiden johdolle/omistajille. Yrityslaina on joustava rahoitusvaihtoehto, joka sopii monenlaisiin tarpeisiin, kuten investointeihin, käyttöpääoman lisäämiseen tai muiden velkojen refinanssointiin. Lainan ehdot ja summat vaihtelevat yrityksen tarpeiden ja taloudellisen tilanteen mukaan.

2. Kuinka paljon yrityslainaa voi saada Rahalaitoksen kautta?

Rahalaitoksen kautta voi saada yrityslainaa 5000 eurosta aina 250 000 euroon asti. Lainasumma riippuu yrityksen taloudellisesta tilanteesta, liiketoiminnan koosta ja rahoitustarpeesta.

3. Millaiset ovat Rahalaitoksen yrityslainan korot ja kulut?

Rahalaitoksen yrityslainan korot ja kulut vaihtelevat asiakaskohtaisesti. Korko muodostuu useista tekijöistä, kuten lainan määrästä, takaisinmaksuajasta sekä yrityksen taloudellisesta tilanteesta ja luottokelpoisuudesta. Rahalaitos kilpailuttaa lainahakemuksen useiden pankkien ja rahoituslaitosten kesken, jolloin yritys saa parhaan mahdollisen korkotarjouksen.

4. Kuinka nopeasti yrityslainapäätös tulee ja rahat ovat käytettävissä?

Yrityslainapäätös tulee yleensä 1-2 arkipäivän kuluessa hakemuksen jättämisestä. Rahat maksetaan yrityksen tilille, kun lainasopimus on allekirjoitettu ja kaikki tarvittavat liitteet on toimitettu. Tämän jälkeen rahojen siirtyminen tilille kestää yleensä muutaman pankkipäivän.

5. Mitkä ovat yrityslainan takaisinmaksuajat?

Rahalaitoksen yrityslainan takaisinmaksuaika voi vaihdella 6 kuukaudesta jopa 10 vuoteen. Laina-aika riippuu lainasummasta, yrityksen taloudellisesta tilanteesta sekä yrityksen ja rahoituslaitoksen yhteisestä sopimuksesta.

6. Miten Rahalaitos kilpailuttaa yrityslainatarjouksia?

Rahalaitos kilpailuttaa yrityslainatarjouksia yhteistyössä useiden pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Yritys täyttää vain yhden hakemuksen, jonka jälkeen Rahalaitos välittää sen eteenpäin useammalle rahoittajalle. Näin ollen yritys saa useita tarjouksia, joista se voi valita itselleen sopivimman.

7. Vaaditaanko yrityslainalle vakuuksia tai takaajia?

Rahalaitoksen kautta haettava yrityslaina voi olla joko vakuudellinen tai vakuudeton. Vakuuksien ja takaajien tarve riippuu yrityksen taloudellisesta tilanteesta, lainasummasta sekä rahoituslaitoksen vaatimuksista. On kuitenkin hyvä huomioida, että vakuudellinen laina voi tarjota edullisemmat korot ja ehdot verrattuna vakuudettomaan lainaan.

8. Kuka voi hakea Rahalaitoksen yrityslainaa?

Rahalaitoksen yrityslainaa voivat hakea kaikki Suomessa toimivat yritykset, kuten osakeyhtiöt, kommandiittiyhtiöt, avoimet yhtiöt ja toiminimiyritykset. Yrityksen tulee olla rekisteröitynyt Suomessa ja sillä tulee olla suomalainen Y-tunnus. Lisäksi yrityksen johdolla/omistajilla tulee olla hyvä luottokelpoisuus.

9. Voiko Rahalaitoksen yrityslainalla refinansoida muita lainoja?

Kyllä, Rahalaitoksen yrityslainaa voi käyttää muiden lainojen tai velkojen refinanssointiin. Refinanssointi tarkoittaa, että vanhat lainat maksetaan pois uudella lainalla, jolloin saadaan yksi selkeämpi ja mahdollisesti edullisempi maksusuunnitelma.

10. Mitä tietoja tarvitaan yrityslainahakemuksen täyttämiseen?

Yrityslainahakemuksen täyttämiseen tarvitaan yrityksen perustiedot (Y-tunnus, toimiala, liikevaihto jne.), yrityksen johdon/omistajien henkilötiedot sekä tietoa yrityksen taloudellisesta tilanteesta (tilinpäätöstiedot, verotustiedot jne.). Lisäksi hakemukseen tulee kirjata haluttu lainasumma ja käyttötarkoitus.

Arvostelu
Jaa tämä artikkeli
Kerro kokemuksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *